Digibron.nl

Mexicaans rundvlees

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 13 maart 1987
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 23   (Onbekend)

600 g hachevlees, peper, zout, 50 g boter of nmargarine, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 100 g worteltjes, 1 laurierblad, mespunt tijm, 2 eetlepels bloem, 1 dl rode wijn, 'h dl sterke koffie.

Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het in boter rondom bruin. Bak de gepelde en in stukjes gesneden ui, de fijngehakte knoflook en de in plakjes gesneden, schoongemaakte worteltjes even mee. Bak ook de kruiden even mee. Strooi de bloem erover, voeg de wijn, het water en de koffie toe en brenj alles al roerend aan de kook. Laat het vlees circa 2 uur met het deksel op de pan zachtjes sudderen. Roer het gerecht af en toe door. Serveer het met rijst en salade.