Digibron.nl

Fusie Krupp en Hoesch vrijwel zeker

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: zaterdag 21 december 1991
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 11 (FinanciĆ«n en Economie)

ESSEN (DPA) Het staat vrijwel vast dat de Duitse staalgiganten Krupp en Hoesch gaan fuseren tot een concern met 110,000 werknemers en een jaaromzet van dertig miljard mark,

Krupp liet gisteren weten zijn belang in Hoesch te hebben vergroot van 24,9 procent tot ongeveer 51 procent, nadat in november al was meegedeeld dat aandeelhouders met 55,3 procent van de stukken achter het fusievoornemen stonden. Alleen een verbod van het Duitse kartelbureau of de Europese Commissie kan het samengaan nu nog blokkeren.

Het bestuur van Hoesch, dat weinig voelt voor een fusie, reageerde gisteren formeel. Het bedrijf liet weten door Krupp op de hoogte te zijn gesteld en de besprekingen over de door die onderneming gewenste fusie te zullen voortzetten. Topman Kajo Neukirchen verklaarde in november te zullen aftreden als Hoesch in handen komt van Krupp. Hij voelt er niets voor de tweede viool te spelen onder Krupp-topman Gerhard Cromme. Bij de werknemers van Hoesch bestaat grote vrees voor omvangrijke ontslagen bij een overneming.

Financieel deskundigen spraken er gisteren hun verbazing over uit dat Krupp zo snel in staat was opnieuw een fors pakket aandelen op te kopen. Het concern staat niet bepaald bekend als kapitaalkrachtig.