Digibron.nl

Autodieven rijden automobiliste dood

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 13 april 1990
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 3 (Binnenland)

AMSTERDAM - Een politie-achtervolging van een gestolen auto in Amsterdam Zuid-Oost heeft gisteren het leven gekost van de 24-jarige mevrouw G. Verwoert. Bij de achtervolging probeerde de bestuurder van de gestolen wagen een vrachtwagen in te halen. Daarbij botste' hij frontaal op een tegenligger, bestuurd door het slachtoffer. De vrouw was zwanger.

De autodieven, de 27-jarige H. v. M. en de 22-jarige vrouw M. B. , werden betrapt in een parkeergarage in de hoofdstad. Een surveillanceauto zette de achtervolging in en reed zo'n anderhalve kilometer achter de, gestolen wagen aan. Op de Karspeldreef volgde de gevaarlijke inhaalmanoeuvre.

Een tweede inzittende raakte bij het ongeluk gewond. Deze 27-jarige medepassagiere is ernstig gewond opgenomen in het ziekenhuis. De beide verdachten liepen beenletsel op en moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Een woordvoerder van de politie zei gisteren dat het een ongeval met een zeer tragische afloop was. Bij achtervolgingen van criminelen is, aldus de woordvoerder, zo'n afloop een uitzondering. Maar, zo voegde hij eraan toe, daarom is het niet minder erg.