Digibron.nl

Beloning van 25.000 gulden uitgeloofd in zaak-Dinxperlo

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 17 augustus 1990
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 3 (Binnenland)

NIJMEGEN - De hoofdofficier van Justitie van het arrondissement Arnhem heeft een beloning van 25.000 gulden uitgeloofd voor degene die een tip kan geven die leidt tot de rechtstreekse aanhouding van de daders van de twee mishandelingen in Dlnxperlo.

Dat maakte een woordvoerder van de rijkspolitie district Nijmegen gistermiddag bekend.

De raambiljetten waarop de beloning wordt aangekondigd, zullen dinsdag in de omgeving van Dinxperlo en in de Duitse grensregio worden opgehangen, aldus de woordvoerder. Het recherche-bijstandsteam hoopt dat deze beloning de gouden tip zal opleveren.

Het team, dat oorspronkelijk uit vijftien mensen bestond, werkt nog met acht mensen aan de twee zaken. De krant die vorige week huis aan huis in Dinxperlo en omgeving en de Duitse grensregio werd bezorgd, heeft uiteindelijk veertig tips opgeleverd, zo zegt de woordvoerder. Tien daarvan kwamen uit de Bondsrepubliek.

De toestand van het vijftienjarige meisje dat op 24 juli zwaar mishandeld in een maïsveld in Dinxperlo werd gevonden, is volgens de politiewoordvoerder nog onveranderd. Zij verkeert nog steeds in comateuze toestand in een ziekenhuis in Nijmegen. De 22-jarige jongen die het tweede slachtoffer van mishandeling werd op een onverlicht buitenweggetje in De Heurne bij Dinxperlo, heeft geen nadelige gevolgen van die mishandeling ondervonden.