Digibron.nl

Actie voor snelle aanleg A-73 in Midden-Limburg

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 6 september 1991
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 4 (Regionaal)

ROERMOND (ANP) - Ondernemers in Midden-Limburg hebben gistermiddag in Roermond een grootscheepse actie aangekondigd om op korte termijn een miljoen gulden van het bedrijfsleven in deze regio in te zamelen. Het geld moet leiden tot een versnelde aanleg van de rijksweg A-73 (Maasbracht-Venio).

Het is de bedoeling dat de 1 miljoen gulden die de stichting "A-73 Nu of Nooit" bijeen wil brengen door de provincie Limburg, het gewest Midden-Limburg, de gemeente Roermond en de Kamer van Koophandel daar wordt aangevuld met 19 miljoen gulden.

Met in totaal 20 miljoen gulden moet het mogelijk zijn om minister Maij van verkeer en waterstaat er van te overtuigen dat de A-73 van Maasbracht naar Venio niet in het jaar 2010 maar vóór 2000 moet worden aangelegd, aldus voorzitter ir. E. Driessen van de stichting. Minister Maij krijgt in oktober een kant en klaar voorstel gepresenteerd, vergezeld van een bedrag van 20 miljoen gulden. Daar kan zij niet omheen, aldus Driessen.

De stichting beschouwt de A-73, waarvan de totale kosten ruim 700 miljoen gulden bedragen, als de levensader voor Midden-Limburg. Wanneer die weg niet in 2000 gereed is, hoeft het later wellicht niet meer, zo meent Driessen, omdat MiddenLimburg dan zijn ontwikkelingskansen heeft verspeeld.

De stichting verwacht van alle ondernemers ten oosten van de Maas een bijdrage van 70 gulden per werknemer en van ondernemers ten westen van de Maas 40 gulden per werknemer. Bedrijven die het meest gebaat zijn met de snelle aanleg van de A-73 dienen beduidend meer bij te dragen, zo vindt de stichting.