Digibron.nl

Weer blokkade bij vuilnisbelt in Westervoort

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: woensdag 10 januari 1990
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 1 (Voorpagina)

WESTERVOORT - Ongeveer veertig actievoerders hebben vanmorgen om tien uur opnieuw de toegangsweg naar de omstreden vuilnisbelt in Westervoort geblokkeerd. Doel van de actie was de vuilniswagens van exploitant Putman uit Renkum te beletten te storten op de belt.

,De actie is al geslaagd, want Putman heeft via een centraal meldsysteem de chauffeurs laten weten vandaag niet meer in Westervoort te komen. Vandaag wordt er dus hier in ieder geval niet gestort", aldus actievoerder B. Addink.

De actievoerders dachten met hun actie een belangrijk verkeersknooppunt tussen Duiven en Westervoort lam te zullen leggen, maar dat is niet gelukt.

Volgens Addink, die zegt deze week langdurig met Putman gesproken te hebben, zou de exploitant van de vuilnisbelt hebben toegegeven in Westervoort ook zware metalen, vliegas en licht radioactief afval te hebben gestort. Het is bekend, aldus Addink, dat deze vervuilende stoffen in het grondwater gemeten zijn.

Morgen doet de kort geding rechter in Arnhem zeer waarschijnlijk uitspraak over de toelaatbaarheid van de gedoogvergunning die de provincie Gelderland aan Putman per 1 januari 1990 heeft verleend.