Digibron.nl

Treinongeval Nunspeet mogelijk moordzaak

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 29 augustus 1975
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 4 (Onbekend)

APELDOORN — De rijkspolitie in het district Apeldoorn heeft de 36-jarige pompbediende A. J. uit Biddinghuizen aangehouden, omdat de man ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van 2 werknemers van het restaurant Routiers in Nunspeet. Vorige week werden deze twee mensen, de 21-jarige L. de R. en de 60-jarige R. W. R. door de sneltrein Amersfoort-Zwolle gegrepen nabij een onbewaakte overweg in Nunspeet.

Aanvankelijk bestond het vermoeden van een dubbele-zelfmoord, maar de politie besloot desondanks een omvangrijk onderzoek naar de toedracht In te stellen. Er werden ongeveer dertig rechercheurs van het Gelderse recherche bijstandsteam ingeschakeld en op die manier probeerde men duidelijkheid te krijgen over de vraag of het ongeluk, een dubbele moord, ofwel een dubbele zelfmoord of moord en zelfmoord was. 
De reconstructie wees aan dat de mogelijkheid van dubbele zelfmoord minder groot was dan men eerst had gedacht. Men zette het onderzoek voort met de bedoeling bet vastste?'en van eventuele motieven te bepalen en bovendien een onderzoek naar het alibi van een groot aantal personen die uit de kring van de beide slachtoffers afkomstig waren.

INBRAAK

Bij het onderzoek naar de doodsoorzaak van de beide Nunspeters betrok de politie ook een onderzoek naar de dader{s) van een inbraak in het restaurant waarbij de slachtoffers werkten. Bij die inbraak, die enkele maanden geleden werd gepleegd, werden enkele tienduizenden guldens buitgemaakt. Deze zaak is nog niet opgelost.

De aanhouding van de 36-jarige inwoner van Biddinghuizen werd verricht op grond van het feit dat de man geen sluitend en waarheidsgetrouw alibi had. De politie heeft uit de reconstructie nog geen duidelijke conclusie kunnen trekken over de exacte toedracht, maar vond toch voldoende motieven om de man aan te houden. A. J. is in verzekerde bewaring gesteld en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.