Digibron.nl

Gijzeling van man en vrouw in Bijlmer

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: zaterdag 26 juli 1986
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 4 (Regionaal)

AMSTERDAM — Vier met vuurwapens gewapende mannen hebben gisteren een man en een vrouw in hun woning in de Bijlmer overvallen en enige tijd gegijzeld. De man is ernstig mishandeld en moest in een ziekenhuis worden opgenomen. De politie van Amsterdam heeft dat gisteren meegedeeld. 

De 23-jarige J. C. en zijn vriendin de 22-jarige V. K. werden gistermorgen omstreeks vijf uur gewekt doordat zij lawaai bij de voordeur hoorden. Even later werd de deur ingetrapt en stormden vier mannen met bivakmutsen over hun hoofd de woning binnen. Onder bedreiging met vier vuurwapens en een mes dwongen zij het tweetal op de grond te gaan liggen. Zij eisten geld en sloegen en schopten hun slachtoffers.

De vrouw werd gekneveld niet een doorgesneden telefoondraad en de man werd in de keuken met heet water overgoten. Twee van de vier overvallers doorzochten het huis. Na ruim een uur werd de man door twee overvallers naar een woning van zijn famüie gereden, volgens de politie vermoedelijk om daar geld te bemachtieen Ook dat leverde echter geen buit op.

ONTSNAPT

Wel zag de man daar kans te ontsnappen door vanaf de vierde verdieping naar beneden te springen. Hij viel daarbij door een dakraam en brak zijn enkel. Ook de vrouw, die door de overvallers gekneveld in haar woning was achtergelaten, zag kans zich te bevrijden. Zij alarmeerde meteen de politie.

De daders zijn verdwenen. Het motief van de overval is nog niet bekend, aldus de Amsterdamse politie.