Digibron.nl

Veel schade bij noodweer

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: maandag 8 augustus 1977
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 3 (Binnenland)

KERKRADE — Ben hevige onweersbui heeft in de nacht vati zondag op maandag in Kerkrade v^l schadét aangericht. Volgens de brandweercommandant moest de brandweer oip zeker veertig plaatsen kelders leegpompen. Wegen en fietspaden werden in twintig minuten ondergespoeld.

Volgens de politie in Kerkrade stond het water bijna overal een meter hoog. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie moest één man uit zijn auto bevrijden. Deze reed nietsvermoedend door een plas van meer dan één meter hoog en bleef prompt steken, terwijl het waterniveau in zijn auto snel steeg. De ni'an werd op tijd gered.

IJsbrokken

Boven Tricht bij Geldermalaen in de Betuwe heeft zich zondagmiddag een zware onweersbui ontladen. Er waren weinig bliksemflitsen, maar wel .veelj donderslagen en een enkele minuten| durende hagelbui. Men kon handenvol' ijsbrokken met een doorsnee van meer, dan vier centimeter oprapen. Ook in andere dorpen in de Betuwe is ijsregen gevallen. • :

Zondagavond zijn tientallen kelders' en pakhuizen in Harderwijk vol water komen te staan tijdens een wolkbreuk die ruim een uur duurde. De brandweer is druk in de weer om kelders leeg te pompen.