Digibron.nl

55

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: dinsdag 27 augustus 1991
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 6 (Regionaal)

bankje kapot". Volgens een afspraak met disco-eigenaar Hartog wordt altijd voor de deur van de disco gestopt. „De bushalte is vlakbij, maar hoe minder ze moeten lopen, hoe minder herrie er op straat is".

Zaterdagavond hebben de bussen ongeveer 250 mensen naar Landsmeer vervoerd en in de loop van de avond 200 passagiers naar Amsterdam gebracht. Verheul: „Dat is minder dan normaal, waarschijnlijk als gevolg van de UITmarkt in Amsterdam. Wat ons betreft was het een rustige avond". Het enige opvallende van de laatste tijd is wat betreft de NZH/Enhabo dat de bezoekers van de discotheek steeds later naar Landsmeer gaan. „Om tien over half een gaat de laatste bus, maar wij brengen om half elf nog steeds mensen heen. Hoe die terug gaan? Lopend".

Vrije sluitingsuren

„In Oostzaan is er enige tijd geleden een grote vechtpartij geweest tussen groepen blanken. Daar heeft geen haan naar gekraaid, maar omdat het hier gaat om blank en zwart duikt iedereen erin", zo reageert discotheekeigenaar Hartog vanuit België, waar hij in het huwelijk zal treden, op de gebeurtenissen in Landsmeer.

De Landsmeerder wil nog niet vooruitlopen op een eventuele beslissing om de disco te sluiten. „Ik zal de besprekingen van deze week met de gemeente overlaten aan mijn juridisch adviseur. Mijn voorstel is om vrije sluitingsuren in te voeren, zodat de laatste discotheekbezoekers niet allemaal tegelijk op straat komen 's nachts. Maar ik heb dat al eerder voorgesteld en weet dat de gemeente daar hoogstwaarschijnlijk niet in mee zal gaan". Een antwoord op de schuldvraag van de moeilijkheden zoekt Hartog niet bij zichzelf. In zijn etablissement was het juist heel „relaxed" dit weekeinde, zo meldt Hartog. „Wat er verder in het dorp gebeurt, weet ik niet. Ik kan moeilijk bij mijn collega's voor de deur gaan liggen".