Digibron.nl

Wereldraad naar Kenia

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 16 augustus 1974
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 2 (Onbekend)


Het centrale comité van de Wereldraad van kerken heeft donderdag in West-Berlijn met algemene stemmen besloten de uitnodiging aan te nemen van de Evangelische kerk van Kenia om de volgende plenaire vergadering van de raad in 1975 in Nairobi te houden.
Wegens technische moeilijkheden is de vergaderingsperiode verschoven van juli/augustus 1975 naar november of december van dat jaar. De Wereldraad zal echter nog nagaan of er in Nairobi voldoende faciliteiten zijn voor de organisatie van de conferentie en de huisvesting van de ruim 3.000 deelnemers. Aanvankelijk wilde de Wereldraad de plenaire vergadering die om de zeven jaar belegd wordt, in Djakarta houden, maar hij zag hiervan af omdat de Mohammedaanse gemeenschap in Indonesië bezwaren maakte.
Het Centrale comité heeft donderdag vier kerken of kerkgemeenschappen tot de Wereldraad toegelaten. Het zijn de Christelijke kerk van Indonesië, de Evangelische kerk van Algerije, de kerk van de Talaud-archipel en de landelijke raad van de Amerikaanse „Communty Churches" Bij de Wereldraad zijn thans 271 kerken en kerkgemeenschappen aangesloten.