Digibron.nl

Opvangproject voor gehandicapten in Drechtstreek

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: maandag 19 maart 1990
Auteur: onze correspondent
Pagina: 4 (Regionaal)

DORDRECHT - Verstandelijk gehandicapten die thuis wonen, kunnen voortaan op zaterdagmiddag opgevangen worden in het dagverblijf Spoorzicht aan de Dubbeldanmseweg Zuid in Dordrecht. Het project ging zaterdagmiddag officieel van start.

Het doel is om de druk van ouders van thuiswonende gehandicapten te verlichten. Het opvangproject is opgezet voor verstandelijk gehandicapten uit Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en de westelijke dorpen in de Alblasserwaard. De organisatie is in handen van het Sociaal Pedagogisch Centrum (SPC) in Dordrecht. Naast een beroepskracht zetten zich negen vrijwilligers in om van 13.00 tot 17.00 uur gehandicapten op te vangen.

Het SPC is van mening dat met de zaterdagopvang weer een klein stapje gezet is op de weg naar het ideaal: gezinnen met een gehandicapte zodanig ondersteunen dat zij echt sis volwaardig lid van de samenleving kunnen functioneren. Er bestaat grote belangstelling voor het project. Ongeveer de helft van het aantal aangemelden kan worden geholpen.