Digibron.nl

Dinxperloër verzon tweede mishandeling

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: zaterdag 17 november 1990
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 5 (Onbekend)

ARNHEM — De 22-jarige man uit Dinxperio die eerder deze week werd aangehouden op verdenking van de zeer zware mishandeling van een vijftienjarig meisje uit die plaats heeft inmiddels bekend dat van een tweede mishandeling op dezelfde plaats geen sprake is geweest.

Dat verhaal, met zichzelf in de rol van slachtoffer, blijkt hij verzonnen te hebben. Dat heeft persofficier van Justitie mr. H. Overbosch gisteren bevestigd:

In de nacht van 21 op 22 juli werd een vijftienjarig meisje op een bospad tussen Dinxperio en De Heurne zwaar mishandeld. Zij werd de volgende morgen door een voorbijganger in een maïsveld gevonden. Meer dan een maand lag ze in coma in een ziekenhuis in Nijmegen. Haar toestand is volgens de rijkspolitie nu nog zodanig dat zij niet verhoord kan worden.

Twee weken na haar mishandeling meldde zich een man bij de politie in Dinxperio. die zei dat hij op hetzelfde bospad ook mishandeld was. Hij zei dat hij de aanvallers van zich af had kunnen slaan. Hijzelf en een aanvaller waren echter gewond geraakt. Nu is dus gebleken dat het verr meende slachtoffer van deze tweede mishandeling en de verdachte van de mishandeling van het meisje een en dezelfde persoon zijn en dat er geen sprake is van een tweede mishandeling.