Digibron.nl

Bij Marine 22 mensen gearresteerd

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 9 november 1990
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 1 (Voorpagina)

DEN HELDER - Bij het Marine Logistiek Centrum (MLC) van de Koninklijke Marine in Den Helder zijn de afgelopen weken 22 burgers en militairen aangehouden op verdenking van verduistering „op zeer grote schaal". Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee vanmorgen meegedeeld.

Allen worden er van verdacl over een lange periode voor voor vele tienduizenden guldens aan materialen en gereedschappen uit de magazijnen te hebben ontvreemd. Bij huiszoekingen is slechts een gering deel van de verduisterde goederen met een waarde van tienduizend gulden teruggevonden. De rest is mogelijk verkocht.

Alle verdachten waren in verschillende functies in de magazijnen werkzaam. Bij de ontvreemde goederen is geen geheim militair materiaal of geheim militair gereedschap.

De onregelmatigheden werden in augustus ontdekt door de Commandant Operationele School, die ook het beheer voert over de de magazijnen. Hij verzocht een onderzoek aan  de Marechaussee dat vanaf 4 september loopt. Het onderzoek zal naar verwachting eind maart zijn afgerond, waarbij de woordvoerder nog meer aanhoudingen niet uitsluit.