Digibron.nl

Vrachtauto verspert spoorbaan

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: dinsdag 13 augustus 1974
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 4 (Onbekend)

UTRECHT — Op een met auto tnatische halve zoverwegbomen beveiligde overweg in de Geldersedijl; tussen Hattemerbroek en Zwolle is de Intercity van Amersfoort naar Zwolle maandagavond om zes uur in botsing gekomen met een vrachtauto.

De rijkspoMitie te Hattem verklaarde echter dat de vrachtauto, een truck met oplegger, de trein waarschijnlijk niet eens geraakt heeft. Het voertuig schaarde volgens de rijkspolitie voor de overweg. De combinatie schoof vervolgens door de bomen heen en drukte de ahob-installatie over de rails.

De bestuurder van de vrachtautocombinatie, de 23-jarige H. Kammlnga uit Meeden (Gr.), bleek mindei ernstig gewond dan aanvankelijl: Werd aangenomen. De man zal volgens de rijkspolitie spoediii" het ziekenhuis kunnen verlaten. De truck met oplegger, eigendom van de firma Fato in Veendam, óis voor een nader onderzoek door de politie in beslag genomen.

VERTRAGING

De intercity kreeg drie kwartier vertraging. Vier achteropkomende treinen liepen vertragingen op tot eeu gestelde riditing kwiamen te Iaat In ^toiersfoort