Digibron.nl

Drukke dag voor minister Westerterp en echtgenote

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: donderdag 2 september 1976
Auteur: onze streekredactie
Pagina: 4 (Regionaal)

NIEUW-LEKKERLAND — Op zaterdag 11 september a.s. komen de minister van Verkeer en Waterstaat drs. T. E. Westerterp en zijn echtge-

note naar Nieuw-Lekkerland. Zij verrichten.

Het begint 's morgens om 10 uur met de officiële opening van de rioolwaterzuiveringsinstallatie door de minister. Zowel de kern Dorp als de kern Middelweg zijn op de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie aangesloten. Hierdoor zal een bijdrage worden geleverd aan de verbetering van het milieu.

Mevrouw R. M. A. Westerterp-Chabot zal om 10.45 uur de nieuwe openbare school openen. Het gebouw aan de Mercuriusstraat telt 6 lokalen voor het basisonderwijs en 2 lokalen voor het kleuteronderwijs. Ongeveer een uiir later verricht mevrouw Westerterp opnieuw een openingshandeling met het in gebruik stellen van een nieuw gebouw voor zullen enkele openingshandelingen de afdeling gemeentewerken.

Tenslotte zal minister Westerterp om 12 uur de eerste spade in de grond steken voor de aanleg van de nieuwe Zijdebrug met toeleidende wegen. De brug komt ongeveer 100 meter ten westen van de bestaande Zijdebrug te liggen.

Open huis

De bevolking van NieuwLekkerland kan diezelfde dag vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur een kijkje nemen in de zuiveringsinstallatie, de openbare school en in het gebouw van gemeentewerken, 's Avonds zullen de molens, die in de kern Kinderdijk staan, worden verlicht.