Digibron.nl

Taxichauffeurs R'dam tegen treintaxi

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: maandag 29 juli 1991
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 1 (Voorpagina)

ROTTERDAM (ANP) - Ongeveer 80 tot 90 zelfstandige Rotterdamse taxichauffeurs die rijden vanaf het Centraal Station zijn fel tegen de voorgenomen invoering van de treintaxi op 1 oktober. Zij hebben vanmorgen aangekondigd zich met alle middelen te zullen verzetten.

De treintaxi van de Nederlandse Spoorwegen heeft een contract afgesloten met de Rotterdamse Taxi Centrale. Het is de bedoeling dat de treintaxi's vanaf 1 oktober in de Maasstad gaan rijden.

De 80 à 90 chauffeurs, die voor hun klanten grotendeels op het Centraal Station zijn aangewezen, vrezen brodeloos te worden. Volgens hen is er sprake van oneerlijke concurrentie, omdat de treintaxi nu nog kan rekenen op subsidie van het ministerie van verkeer en waterstaat.

Een rit met de treintaxi naar of vanaf een station kost vijf gulden. De taxi wordt in beginsel met meer klanten gedeeld. Volgens R. E. Fabrie, een van de chauffeurs die tegen invoering is, is het met vier klanten, die samen goed zijn voor twintig gulden, niet eens mogelijk om rendabel te rijden in een stad als Rotterdam. Dat betekent dat, als er geen subsidie meer wordt gegeven, de prijs voor, een treintaxi-kaartje omhoog moet.