Digibron.nl

Marmertulband

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: vrijdag 20 december 1991
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 26 (Onbekend)

200g bloem; snufje zout; 1 eetlepel cacao; 2 eetlepels melk; 200 g zachte boter; 200 g kristalsuiker; 2 zakjes vanillesuiker; 1 theelepel citroenrasp; 4 eieren.

Beboter een tulbandvorm. Zeef de bloem met het zout boven een mengkom. Roer van de cacao en de melk een glad papje. Roer de zachte boter met de suiker, de vanillesuiker en de citroensrasp met de mixer en de gardes 5 minuten tot een schuimige, romige crème. Voeg vervolgens een ei toe en roer het met de mixer door het beslag. Voeg zo ook de andere eieren toe. Spatel het bloemmengsel er lepelsgewijs door. Schep twee derde deel van het beslag in de vorm en roer'het cacaomengsel door het overige beslag. Schep het donkere beslag op het lichte en maak met een vork een spiraalbeweging, zodat in de cake een marmereffect ontstaat. Strijk de bovenkant glad. Zet de vorm op het rooster in de oven. Bak de marmercake ca. 70 min. op 160"C in het midden van de oven. M. Tsjizjov—G. Valneris