Digibron.nl

Dollar en pond lager

Bron: Reformatorisch Dagblad
Datum: donderdag 12 november 1992
Auteur: Auteur niet bekend
Pagina: 14 (Financiën en Economie)

AMSTERDAM (ANP/KRF) - De Amerikaanse dollar is de handel op de Europese wisselmarkten vandaag begonnen met een lagere koers, In Amsterdam werd om 10.00 uur voor de dollar ƒ 1,7780 opgegeven tegenover een slotkoers van ƒ 1,7835 gisteren. De lagere koers werd toegeschreven aan uitlatingen van Bundesbank-directeur Otmar Issing.

Issing verklaarde voor de Duitse radio dat de Bundesbank blijft streven naar een inflatie van minder dan 2 procent. Op het ogenblik staat de inflatie in Duitsland op 3,7 procent. Aan de woorden van Issing werd in de valutahandel de verklaring gehecht dat de Duitse rentetarieven voorlopig niet zullen worden verlaagd.

De Bundesbank houdt vandaag haar tweewekelijkse vergadering, maar besluiten op rentegebied worden niet verwacht. De dollarkoers daalde ook dinsdag, maar volgens sommigen is er slechts sprake van een correctie op de hogere koers van de laatste tijd en kan de dollar op korte termijn weer gaan stijgen.

Het pond sterling was ook wat lager. Om 10.00 uur stond de koers op ƒ2,7175 na een slotkoers van ƒ 2,7200 op de voorgaande dag. Later op de dag zou de Britse minister van financiën, Norman Lamont, met zijn "najaarsnota" komen. Verwacht wordt dat de bewindsman daarin een verlaging van de rente zal aankondigen.