+ Meer informatie

REGIONAAL

1 minuut leestijd

teerde gebouwen, de haven... Het zijn even zoveel stille getuigen van een roemrijk, maar vaak ook rumoerig verleden. In een herdenkingsjaar wordt vaak teruggekeken. Nu in 1981 Harderwijk 750 jaar stad is wordt op deze pagina een terugblik gegeven op deze oude vissersplaats.

Het beeld van Harderwijk wordt, van welke kant men de stad ook nadert, beheerst door de Grote Kerk. Nog steeds domineren moderne- bouwwerken zoals het Dolfina- carillon, weer in gebruik genomen door de hervormde gemeente. rium en hoge flatgebouwen in veel mindere mate. De Grote of Onze Lieve Vrouwekerk was vroeger gesierd met een forse toren van ongeveer 70 meter. Deze stortte echter in 1797 plotseling in. Met een kanon uil, Kampen school men met veel moeite de restanten omver. De toren is daarna nimmer herbouwd. Ondanks het gemis van een toren beheerst de Grote Kerk het stadsbeeld van Harderwijk. HARDERWIJK — Hét gemeentehuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.