+ Meer informatie

Man ramt huis van ex-vriendin met vrachtauto

2 minuten leestijd

DEN BOSCH (ANP) - Een 39-jarige man uit Vlijmen heeft vannacht een enorme ravage aangericht in de Zwollestraat in Den Bosch. Hij reed rond één uur met een vrachtauto met kraan de voorpui uit twee huizen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeentepolitie in Den Bosch meegedeeld.

De man had het volgens de politie gemunt op de woning van zijn ex-vriendin. Achteruit rijdend met de vrachtauto zette hij eerst een personenauto opzij. Vervolgens reed hij de voorpui uit het verkeerde huis: dat van de buren. Nadat hij zijn vergissing had bemerkt, reed hij ook de „goede" woning binnen. Daarbij deden zich volgens de woordvoerder van de politie geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer moest beide huizen stutten wegens instortingsgevaar.

Na zijn vernielingen vluchtte de man de wijk in. Rond kwart voor twee kwam hij in een personenauto met hoge snelheid achteruitrijdend opnieuw de Zwollestraat in. Daarbij ramde hij een brandweerauto. Omdat de man volgens getuigen gewapend was en ook al enkele schoten had gelost, maakte de politie gebruik van vuurwapens om hem te overmeesteren. Er werd op hem geschoten, waarbij de man in zijn auto in de arm werd geraakt. Bovendien liep hij een schampschot aan het hoofd op.

Enkele straten verder (in de Assenstraat) stopte de auto en viel de man eruit. Ondanks zijn verwondingen waren acht politiemensen nodig om hem te arresteren. Hij is voor behandeling per ambulance naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch vervoerd en vandaar naar het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen. Daarbij waren constant vier politieagenten nodig om de man in bedwang te houden.

Volgens de woordvoerder van de politie is er nog geen gelegenheid geweest om de man te verhoren. „Maar wij nemen aan dat hij zich heeft laten inspireren door een soortgelijk geval onlangs in Heemskerk". Het is nog onbekend hoe groot de schade in Den Bosch is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.