+ Meer informatie

Ds. W. de Graaf 50 jaar predikant

1 minuut leestijd

EDE Ds. W. de Graaf, christelijk gereformeerd emeritus predikant te Ede, herdenkt zaterdag dat hij een halve eeuw geleden in het ambt van predikant bevestigd werd.

W. de Graaf werd 13 september 1904 te Haarlemmermeer geboren. Hij studeerde aan de Theologische Hogeschool van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn. Ds. De Graaf deed 10 november 1940 intrede in Zutphen. na bevestigd te zijn door prof. J. W. Geels. Ds. De Graaf preekte bij zijn intree over 2 Korinthe 5:20. Van Zutphen vertrok hij in 1945 naar Dedemsvaart. Hij verbond zich in 1951 aan 's Gravenmoer, vanwaar hij in 1957 naar Broeksterwoude (toen nog Broek onder Akkerwoude) ging. Vervolgens werd hij in 1962 predikant in Hasselt. Van 23 augustus 1967 tot aan zijn emeritaat, op 1 oktober 1974, diende hij de kerk van Nieuw-Vennep.

Ds. De Graaf was toen hij verbonden was aan de kerk van Hasselt tevens schipperspredikant voor het noorden van het land. Na zijn emeritaat werkte hij enige tijd als geestelijk verzorger in bejaardencentrum "De Koningshof" in Rotterdam-Zuid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.