+ Meer informatie

Oudejaarsavond voor de slankelijners

3 minuten leestijd

Heeft u green zin in oucUaar met heerl^ke oliebollen (175 cal. per stuk)? Doe het dan eens met lekkere en slanke hapjes uit de volgende recepten. En als u dan '^ nachts naar huis r^dt neem dan gfeen risico's en drink uw slaap xtreg met een warme of koude pittig'e sinaasappeldrank, waarvan het recept ook hieronder

Hapje oranje-wit (40 stuks)
Hiervoor heeft u nodig': 500 g. vdnterwortel, 100 g. magere kwark, 50 g. Bulgaarse yoghurt, geraspte ui, peterselie, kervel (vers of uit blik), 1 theelepel karwijzaad, peper, zout, suiker of zoetstof.

Nfii a a n de slag: Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes van ongeveer een halve cm. dik. Breng de wortelplakjes met water en zout aan de kook, 3 minuten laten len. Roer door de kwark de Btilgaarse yoghurt, gewassen en fijn gesneden peterselie en kervel, geraspte ui, karwijzaad en peper en zout, niet te lang roeren want de kwark moet spuitbaar blijven. Steek met kleine uitsteekvormpjes figuurtjes uit de wortel en spuit deze op met de kwark. Doe de hapjes op een schaal bedekt met gewassen en uitgelekte blaadjes sla (ongeveer 10 kal. per stuk).

Opgespoten ananasschijven
Nodig: 3 schijven ananas, 1 klein blikje leverpastei, 1 theelepel ansjovispastei, geraspte ui, peper, 1 eetlepel kofjfïemelk, zout, peterselie, paprihazoetzuur. Bereiding: Roer door de leverpastei de koffiemelk, de ansjovis pastei, geraspte uit peper (zout). Snijd de ananasschijven in 8 partjes en spuit ze op met de leverpastei. Garneer ze met gehakte peterselie of paprikazoetzuur (11 cal. per stuk).

Toosjes of crackers met kaas-garnalenboter
U koopt 12 eenhapscrackers of kleine toostjes, 1 kuipje SO-plus smeerkaas, 75 gram garnalen, peper, zout. Bereiding: Houd 12 garnalen achter voor de garnering en hak de rest fljn. Roer ze met peper door de smeerkaas. Maak het mengsel op smaak af met zout. Spuit het met een gladde spuitmond op toostjes of crackers en gameer met een garnaal. Doe over op een schaal met een gevouwen servetje. (38 cal. per stuk).

Sardinerolletjes
Nodig: 3 zeer dunne sneetjes vers wittebrood, 6 kleine sardines (zonder graat) 3 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel citroensap, '/k hard gekookt ei, zout, peper, peterselie. Bereiding: Druk het ei door een zeef en roer het samen met zout, peper, citroensap en gewassen en fijngesneden peterselie door de tomatenpuree. Snijd de korsten van de sneetjes brood. Besmeer de sneetjes met het tomatenpureemengsel. Leg op elk sneetje 2 sardines en rol ze op, steek ze vast met een prikker. Laat ze zo enkele uren staan. Snijd dan de rolletjes in vier stukjes. Steek in ieder stukje dan een prikker en gameer met een stukje augurk, paprikazoetzuur, peterslie of paprikapoeder. Doe de rolletjes op een schaal die bedekt is met gewassen en uitgelekte blaadjes sla.

Sinaasappeldrank
(iVa Uter) Nodig: 8 sinaasappelen, 1 citroen, 75 g. suiker, 50 g. oranjesnippers, 1 eetlepel aardappelmeel, 50 g. geroosterde gesnipperde amandelen, peterselie. Was 2 sinaasappelen en de citroen goed af. Schil 2 sinaasappelen Avai en maak van de schil krullen die ter garnering dienen. Schil de citroen dun en laat de schil met de oranjesnippers in 1 1. water ongeveer 45 minuten trekken. Pers 7 sinaasappels en de citroen uit en schil 1 sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Schenk het vruchtesap bij het water, breng dit aan de kook en bind het met de aangemengde aardappelmeel. Los de suiker erin op (en voeg de stukken sinaasappel toe). Zeef eventueel de drank, die in een leuke glazen kan staat. Doe hem op in glazen gegarneerd met gesnipperde amandelen of peterselie en een sinaasappelkrul

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.