+ Meer informatie

"Laten we een feestmaal aanrichten"

2 minuten leestijd

MOSKOU - In Moskou gaan vlees, boter en meel per 1 december op de bon.

De voedselbonnen worden alleen verkocht aan Moskovieten. De maatregel is genomen om te voorkomen dat mensen van buiten Moskou de winkels leeg kopen. Dat meldde gisteren de krant Moskovsky Komsomolets.

De bonnen, die ongeveer lüü gulden kosten, geven recht op '1,5 kilo vlees, 200 gram boter en een pond meel. Dat moet genoeg zijn voor een maand, zo stond in het bericht, waarvan de kop luidde: "Laten we een feestmaal aanrichten". De bonnen gelden alleen in staatswinkels. Op de - duurdereparticuliere markt blijft de verkoop van vlees, boter en meel vrij. Mogelijk zullen ook andere, door de krant niet nader aangeduide levensmiddelen op de bon gaan.

Suiker en sigaretten waren al langer op de bon in Moskou. De verkrijgbaarheid van deze artikelen is echter door de bonnen niet gegarandeerd. bedraagt op dit moment 105.000 ton. Nederland heeft een quotum van 11.475 ton. Langstraat waagt zich niet aan voorspellingen over de grootte van het quotum voor volgend jaar.

De Nederlandse Vissersbond vindt dat er zo snel mogelijk een eind moet komen aan de ongebreidelde groei van de vissersvloot binnen de twaalfmijlszone. Gebeurt dat niet, dan stuit de visserij in de nabije toekomst op grote problemen, waarschuwde voorzitter J. Nooitgedagt gisteren.

Weliswaar is het niet mogelijk dat het aantal schepen binnen de zone toeneemt, maar staat niets een uitbreiding van de vangstcapaciteit in de weg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.