+ Meer informatie

Botha herkozen

1 minuut leestijd

JOHANNESBURG — De Zuidafrikaanse Nationale Partij heeft dinsdag premier Pieter W. Botha herkozen als haar voorzitter, twee weken na verkiezingen die winst opleverden voor de liberalen en extreem rechts. De herverkiezing van Botha is temeer opmerkelijk waar zij werd voorgesteld door de leider van de Verkramptes, Andries Treumicht, die in het verleden voor Botha zeer harde standpunten heeft ingenomen. Zo heeft hij de eerste minister verweten dat hij de politiek van gescheiden ontwikkeling op het spel zet door de afschaffing van de kleine apartheid en het spel van de liberale, Engelstalige oppositie speelt ten detrimente van de nationalistische kiezers.

Kansantaroeno's raadslieden, die bij voeren tegen het gevestigde wettig gede behandeling in hoger beroep al om zagonmiddellijke invrijheidstelling had- De raadslieden, nir.A. B. Hira Sing en no's „slechte bejegening tijdens zijn de- hoofdzakelijk bestond uit verklaringen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.