+ Meer informatie

Druif en appel

1 minuut leestijd

Een druivenwingerd buiten tegen de muur loopt uit; ik ksn geen druiven snoeien, wat moet ik er aan doen? Een paar jonge appelboompjes hoe kan ik die snoeien en wanneer? Antwoord - Voor beide is het te laat om nu nog te snoeien daar de sapstroom in deze tijd van het jaar al behoorlijk op gang is en er behoorlijke bloedingen kunnen ontstaan ten nadele van de boom. Over het snoeien van de druif het volgende: dit dient te gebeuren ongeveer eind februari (afhankelijk van het weer), er wordt dan terug gesnoeid tot aan de leggers en er blijven bij iedere knoop een paar knoppen over die later uitlopen. De vruchten komen aan de nieuwe loten. Teveel moet later gedund worden. Er is een goed boekje over snoeien van R. Schmidt, informeert u eens bij een goede boekhandel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.