+ Meer informatie

Makelaar in Limburg uit ;: bond gezet

1 minuut leestijd

UTRECHT — De centrale raad!-^. van toezicht van de Nederlandse v bond van Makelaars (NBM) heeft': de Limburgse makelaar J. E. M."; H. Peters uit deze makelaarsbond gestoten.

Hij moet tevens 7.500 gulden betalen,, zijnde de kosten van de behandeling _; van zijn zaak. '' De klacht tegen Peters was dat hij 136 / woningen in Venlo, waarvan hij mede- ' eigenaar was, als makelaat heeft pro-.V beren te verkopen aan de huurders. Dit'.^ terwijl het makelaars volgens een code „. van de NBM verboden is te bemiddelen * bij transacties, waar zij zelf als belang- , hebbenden bij betrokken zijn. Voor de^ transactie had Peters weliswaar een',, ander makelaarsbureau in de arm genomen, maar daarvan bleek dat hij voor ' 75 procent zelf eigenaar te zijn.

Peters is door de raad van toezicht ^ van,de NBM in zijn regio vorig najaar ï voorwaardelijk geschorst voor twee : jaar als lid van de bond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.