+ Meer informatie

Aanhanger van Hindoeïsme op CDA-lijst

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het CDA blijkt in een aantal kieskringen iemand kandidaat gesteld te hebben die aanhanger is van het Hindoeïsme. Het gaat om het Utrechtse raadslid S. Rambocus. Zijn naam komt voor op de CDA-lijst voor de Tweede kamer verkiezingen in Utrecht en Noord-Holland.

Dit is vrijdag door het progranmia Tijdsein van de Evangelische Omroep bekend gemaakt. Rambocus, die afkomstig is uit Suriname, heeft tegenover verslaggevers van Tijdsein verklaard dat hij „voluit Hindoestaan" is. Op de kandidatenlijst voor de Tweede kamer verkiezingen neemt hij een onverkiesbare plaats in.

CDA-voorzitter Bukman, door Tijdsein om commentaar gevraagd, gaf te kennen dat het partijbestuur met de kandidatuur van Rambocus geen enkel probleem heeft. Het CDA legt volgens hem geen andere maatstaf aan dan het aanspreekbaar zijn op de politieke overtuiging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.