Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Nog meer variaties met rozijnen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Nog meer variaties met rozijnen

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Heeft u de smaak te pakken gekregen van de rozijnensalades? Of hebt u liever een ander gerecht waarin die gedroogde vruchten verwerkt zijn? Dan komt u deze keer vast wel aan uw trekken: cake, vla en muesli. Eet smakelijk!

Fijne griesmeelvla
100 g rozijnen
V21 melk
20 g suiker
60 g griesmeel
y^ dl koffieroom
1 pakje vanillesuiker
sap van 1 citroen
1 ei
1 klein blik perziken
25 g grofgehakte walnoten
Breng de melk met de rozijnen aan de kook en strooi langzaam en al roerend het met suiker vermengde griesmeel erbij. Laat de pap ongeveer 5 minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer koffieroom, vanillesuiker, citroensap en het losgeklopte ei door de pap. Leg de helft van de perziken in een glazen schaal. Schenk de griesmeelpap voorzichtig hierop en garneer deze met de rest van de perziken. Bestrooi het geheel met walnoten en laat de vla verder afkoelen.

Rozijnenmuesli
100 g rozijnen
2 grote appelen
V21 yoghurt
bruine basterdsuiker
naar smaak comflakes
Laat de rozijntjes in een beetje heet water langzaam opzwellen, koel ze daarna af en laat ze goed uitlekken. Rasp de gewassen appelen. Als de schil niet al te hard is met schil en al en roer ze met de rozijntjes door de yoghurt. Maak het mengsel met bruine basterdsuiker op smaak af en bestrooi het geheel met comflakes.

Caraïbische cake
1 klein blik ananasschijven
125 g zachte boter of margarine
100 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
100 g Californische rozijnen
3 eetlepels melk of rum
175 g zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels fijne kandijsuiker
4 eetlepels vloeibare honing
Laat de schijven ananas uitlekken en snij ze daarna in hele kleine stukjes. Roer de boter met de suiker met een garde of mixer tot een romig lichtgekleurde massa (5-10 minuten). Klop er dan een ei door en blijf kloppen totdat het ei opgenomen is. Klop er dan het tweede ei door. Voeg daarna de Californische rozijnen, ruim de helft van de stukjes ananas en de melk of rum toe. Spatel er met een metalen lepel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de achtergehouden stukjes ananas over de cake en strooi er de kandijsuiker over. Bak de cake onderin een voorverwarmde niet te warme overn (160°) gaar. De Caraibische cake is gaar na 1V21% uur. De bovenkant moet enigszins veerkrachtig aanvoelen. Neem de cake uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen. Stort de cake dan op een taartrooster. Laat hem verder afkoelen. Verwarm de honing en strijk deze op de bovenkant van de cake. Serveer de Cara'ibische cake bij de thee.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 december 1984

Terdege | 64 Pagina's

Nog meer variaties met rozijnen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 december 1984

Terdege | 64 Pagina's