+ Meer informatie

Wonen boven winkels

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Het nieuwe stadhuis aan het Spui (Foto Gemeente Den Haag)

doelstellingen met spoed te realise

In Nieuw Centrum moeten 1400 woningen komen, zowel huur- als koopwoningen. De gemeente Den Haag gaat er van uit dat voor de echte stedeling wonen in de binnenstad aantrekkelijk is. Dat mensen in de binnenstad wonen, is belangrijk om de binnenstad levendiger te maken en het gebruik van de voorzieningen te vergroten. Als er meer mensen in de nieuwing en Meijer van verkeer en vervoer, openbare werken en monumenten gaven hieraan een officieel tintje door het overhandigen van de bouwvergunning aan de directeur van Manfield. Boven de schoenenzaak komen op de eerste etage twee tweekamerwoningen en op de tweede etage en de zolder twee vierkamerwoningen. Voor de extrakosten in verband met de aanleg van een aparte toegang tot de bovenetages kon een ruit om de binnenstad zal de capaciteit vergroot moeten worden. Voorts heeft de gemeenteraad in principe besloten dat er een tunnel komt onder de Rijnstraat en een deel van de Koningskade. Beide straten zijn onderdeel van de parkeerroute en vormen een deel van de binnenstadsruit die aan Nieuw Centrum grenst. Om het autoverkeer op deze ruit goed af te wikkelen, is een ongelijkvloerse oplossing nodig. Ook om via de Rijnstraat het Centraal Station beter bereikbaar te maken voor voetgangers en fietsers, het Stationsplein een betere functie te geven en de Koekamp en het Centraal Station veel meer deel te laten uitmaken van de Haagse binnenstad. Onder het hart van de binnenstad komt, zoals reeds vermeld, een parkeergarage voor bezoekers. Op andere plaatsen wordt het parkeren aan banden gelegd. In totaal moeten er in de Haagse binnenstad 4500 parkeerplaatsen bijkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.