+ Meer informatie

CYPRUS EN DE TOEKOi\

1 minuut leestijd

De gebeurtenissen rondom Cyprus hebben zich in de laatste dagen in een versneld tempo voltrokken. Vrijwel tegelijkertijd dat een verbitterde James Callaghan, de Engelse minister van Buitenlandse Zaken, bekendmaakte dat het overleg in Geneve mislukt, draaide de Turkse oorlogsmachine zich vt-eer warm en kwam uit Athene het bericht dat Griekenland zich militair uit de NAVO had teruggetrokken. Een reeks van gebeurtenissen waarvan men de verstrekkende gevolgen op dit ogenblik slechts kan gissen. Wat nu wel met zekerheid gezegd kan worden is dat het Westerse bondgenootschap een geduchte knauw gekregen heeft en dat het Kremlin er een gebied bij gekregen heeft waar het „goed vissen is in troebel water." '4fyK4 t,i;»^it^m*^ifiAi.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.