+ Meer informatie

LANDELIJKE VOORJAARSCONFERENTIE AMBTSDRAGERS

2 minuten leestijd

Toen het comité destijds als datum koos voor zaterdag 25 april 1987 is niet gedacht aan het feit dat deze datum, althans de zaterdag na Pasen, de traditionele dag van samenkomst van Bewaar het Pand is. Deze samenloop kan natuurlijk niet, zeker niet als het onderwerp van de ambtsdragersconferentie in aanmerking wordt genomen. Het comité heeft dan ook graag besloten de datum te verzetten en wel naar

ZATERDAG 2 MEI a.s.

Plaats van samenkomst blijft de Ichthuskerk en het aanvangsuur is 10.30 uur.

Het thema voor de conferentie zal zijn: „EN HOE NU VERDER?”

Als christelijke gereformeerde kerken bevinden we ons in het post synodale jaar. Hoe moeilijk sommige zaken ook waren, de synode is onder Gods zegen goed verlopen. Wel moet worden gezegd dat de geestelijke vragen en problemen die onder ons scheiding maken in deze vergadering niet aan de orde zijn geweest. Daarvoor zou extra vergadertijd nodig zijn geweest. Wel was er een geest waarin het mogelijk zou zijn geweest om dieper met elkaar door te praten. Dat zou, bij leven en welzijn, misschien in de komende conferentie kunnen gebeuren.

Centraal zal staan de vraag: hoe bevorderen we betere, onderlinge geestelijke herkenbaarheid?

De conferentie zal tot de discussie worden ingeleid door twee inleiders, te weten

ds. K. Boersma te Rotterdam en ds. J. Westerink te Urk.

Het comité hoopt dat velen 2 mei in hun agenda zullen blokkeren om naar Amersfoort te komen en dat het voor ambtsdragers, die de toogdag van Bewaar het Pand bezoeken, niet al te bezwaarlijk zal zijn om de zaterdag daarop naar Amersfoort af te reizen.

Moge op beide samenkomsten de zegen van de Here God rusten.

Namens het comité,

D. Koole, voorzitter

H. van der Laan, secretaris.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.