+ Meer informatie

„L^ten we bidden dat Irak tot inkeer komt"

2 minuten leestijd

DOORNSPIJK - „Het is de plicht van christenen te bidden voor de gespannen situatie in het Golfgebied". Dit zegt ds. L. Schaafsma, die vanavond in een gebedsdienst voorgaat in de hervormde kerk te Doornspijk.

Een oorlog in het Golfgebied lijkt onafwendbaar. Morgen loopt het ultimatum dat de Verenigde Naties aan Irak hebben gesteld af. Irak moet morgen zijn manschappen uit Koeweit hebben teruggehaald en anders mag het met geweld worden verdreven. Meer dan twintig landen hebben troepen naar het Midden-Oosten gestuurd. De Amerikanen, in totaal 400.000 man, hebben er de leiding.

Ds. Schaafsma houdt vanavond speciaal voor de Golfcrisis een bidstond. Volgens hem zijn christenen verplicht te bidden voor „overheden en allen die in hoogheid zijn gezeten". „Onze Dordse Kerkorde schrijft het voor in artikel 66. Vroeger werden wel vaker bededagen uitgeschreven. Denk maar aan ds. Van der Groe en ds. Smytegelt. Het is bekend dat de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog banger waren voor de gebeden van Gods kinderen dan voor de kanonnen". Volgens ds. Schaafsma moeten christenen de Heere vragen of Hij de oorlog af wil wenden. „Alleen de Heere kan harten neigen. Ook dat van Saddam Hoessein. Daarom mag je deze man in je persoonlijk gebed niet vergeten. Vraag de Heere of Hij Hoessein tot inkeer wil brengen, of Hij ervoor wil zorgen dat Irak zijn troepen uit Koeweit terugtrekt en dat Hoesseins machtswellust wordt ingedamd".

Israël

„Daarnaast is het onze plicht te bidden voor de honderdduizenden militairen in de Golf. Ook onze jongens zijn daar aanwezig. Zij hebben allemaal een ziel voor de eeuwigheid. Laten we vragen of Hij ze tot bekering wil brengen. Ik ken mensen die bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog bekeerd zijn geworden". Tot slot vindt ds. Schaafsma het een plicht voor Israël te bidden en te vragen of de Heere de opmars van de islam wil stuiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.