+ Meer informatie

Migraine kwelt zeer veel mensen

Volkskwaal van de eerste orde

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Migraine is een volkskwaal, die ontzaglijk veel leed veroorzaakt en waardoor ontelbare werkuren verloren gaan. Volgens Engelse schattingen zou ongeveer tien procent van de Westerse bevolking lijden aan deze periodiek terugkerende hoofdpijnaanvallen.

Dit bleek gisteren in Den Haag tijdens een persconferentie, belegd door de Nederlandse migrainestichting en de onlangs opgerichte vereniging van migrainepatiënten.

Volgens dr. Margaret Danby, voorzitter van de Nederlandse migrainestichting en huisarts te Amsterdam, is het broodnodig dat er betere voorlichting komt voor artsen en patiënten omtrent dit ziektebeeld. Vijftig procent Van de migrainepatiënten komt nooit bij een arts, terwijl de juiste oorzaak van migraine nog steeds niet bekend is. Dit terwijl de aandoening al zo'n 3500 jaar geleden in het oude Egypte werd beschreven als „pijnen aan één kant van het hoofd", aldus Dandy.

Een aanval van rhigraine kan uitgelokt worden door verschillende oorzaken, al naar gelang de gevoeligheid van de patiënt hiervoor. Als voorbeelden noemde dr. Danby on

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.