+ Meer informatie

Akkoord over reorganisatie Noord-Nederland

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN - De ledenraad van de zuivelcoöperatie Noord-Nederland (Frico/Domo) in Leeuwarden is gisteren akkoord gegaan met plannen van de directie om de kaasproduktie in de kaasfabrieken in Tuk en Wolvega stop te zetten. Dit heeft een woordvoerder van de Noord-Nederland-directie gisteren bevestigd.

Door het stopzetten van de kaasproduktie in Tuk en Wolvega gaan 330 banen verloren. Volgens de directie van de zuivelcoöperatie zijn gedwongen ontslagen echter uitgesloten. Vóór alle betrokken werknemers worden nieuwe banen binnen de onderneming gezocht. Dit betekent wel dat een groot deel van het personeel zal moeten verhuizen. Met name het personeel van de fabriek in Tuk is fel tegen de reorganisatie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.