+ Meer informatie

R'damse haven verwacht terugval inkomen

Vooral minder handelin ruwe olie

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Het gemeentelijk havenbedrijf in Rotterdam zal in 1981 waarschijnlijk 44 miljoen gulden minder aan inkomsten - uit

Dit staat in de herbegroting van het gemeentelijk havenbedrijf, zoals diewoensdag in Rotterdam is gepresenteerd.

Ontwikkelingen in de haven ten aanzien van de goederenstromen gaan zo snel dat het havenbedrijf in het voorjaar altijd een aangepaste begroting uitbrengt. Aan de hand daarvan worden de besprekingen voor de nieuwe begroting - dit keer voor 1982 - gestart.

Het havenbedrijf was er in 1980 nog van uitgegaan dat dit jaar 51 miljoen gulden „winst" gemaakt zou worden. Dat is nu nog maar zeven miljoen gulden. De totale overslag in de Rotterdamse haven wordt voor 1981 nu geraamd op 249,3 ton. Deze was aanvankelijk op 300 miljoen ton begroot.

Reserves

Het havenbedrijf zal, als de teruggang zich doorzet, een beroep op de reserves moeten doen om aan de afdracht aan de algemene middelen (20 miljoen gulden) van de gemeente Rotterdam te kunnen voldoen. De havenautoriteiten vinden overigens dat de inkomstendaling (op éen begroting van een half miljard) niet ten koste van het voorzieningenniveau van de haven mag gaan. De directeur van het Rotterdamse havenbedrijf, ir. H. Molenaar, zei zeer recentelijk dat de overslag in de Rotterdamse haven in 1982 verjnoedelijk zal zijn teruggelopen tot 230 miljoen ton, dat i een kwart onder het volume van een paar jaar geleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.