+ Meer informatie

Deel Argentinië door vulkaan verduisterd

1 minuut leestijd

BUENOS AIRES (RTR) - Een vulkaan in het Andes-gebergte heeft meer dan de helft van de Argentijnse provincie Santa Cruz verduisterd. De Hudson-vulkaan begon gisteren kilometershoge aswolken de lucht in te spuwen en onttrok in delen van Santa Cruz de zon aan het zicht.

Dat hebben verscheidene landelijke persbureaus gemeld. Het getroffen gebied is ongeveer drie keer groter dan Nederland.

De Hudson, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Buenos Aires, rommelde al ruim een week alvorens gisteren tot uitbarsting te komen. Het Argentijnse staatspersbureau Telam berichtte dat boven de berg een enorme paddestoelvormige wolk kwam te hangen. Het agentschap wist niet te melden of er doden en gewonden zijn gevallen.

Functionarissen van de lokale burgerbescherming adviseerden burgers binnenshuis te blijven. Wie zich toch op straat begaf, moest een gasmasker dragen.

Het particuliere persbureau Noticias Argentinas berichtte dat de vulkanische wolken de helft van de provincie bedekten. Op sommige plaatsen ligt al een vijf centimeter dikke as

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.