+ Meer informatie

Voor de studenten

3 minuten leestijd

De bekende Vereniging van studenten op Reformatorische grondslag (CSFR) liet een publikatie het licht zien die wij hier overnemen:
Wanneer je je dit jaar voor het eerst laat inschrijven aan een van onze universiteiteni of hogescholen zal dit op veel punten een grote verandering voor je betekenen. Je komt terecht in een omgeving waarin, als je de christelijke opvoeding die je genoten hebt, niet wilt verloochenen, veel kritiek op jou en je levenshouding zal worden uitgeoefend. Er zullen vragen op ethisch, maatschappelijk en kerkelijk terrein op je afkomen. En dan is het erg prettig als je deze problemen kunt bespreken met medestudenten bij wie deze problemen ook leven. Daarom willen we je attent maken op de Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato (CSPR) wat niet anders betekent dan Studentenvereniging op Gereformeerde Grondslag.
De CSFR heeft als grondslag de Heilige Schrift en aanvaardt als daarop gegrond de Drie Formulieren van Enigheid. Door een lidmaatschap van de CSFR kun je dus de band met het ..thuisfront" bewaren. Bovendien krijg je door kontakt met studenten van andere studierichtingen te zien dat er ook nog problemen buiten jouw vakgebied liggen.
Onze vereniging heeft ongeveer 300 leden, die afkomstig zijn uit de rechtervleugel van de Gereformeerde Gezindte. Behoor je hierbij of wil je hierbij gaan behoren, neem dan kontakt met ons op. Gods Woord wordt besproken. Verder kun je kiezen uit kringen als bv. Institutiekring, Nadere Reformatiekring, Medische Ethiekkrlng, een kring die de verhouding natuurwetenschap en geloof bestudeert enz. Ook worden er lezingen van allerlei aard gehouden door leden en gastsprekers van buiten de CSFR.
Onze Civitas is een studievereniging waar binnen persoonlijke contacten en gezelligheid erg belangrijk zijn. Om dus in één zin ons streven samen te vatten: Als Civitas hopen we de gereformeerde beginselen te bestuderen en te bewaren.

Wil je meer weten over de CSFR, vraag dan het eerstejaarsnummer van ons blad „De Civitate" aan en neem contact op met een van de onderstaande personen: voor Amsterdam: Erica Jobse, Uilenstede 19 k 13, Amstelveen, 020-433203; voor Delft: Piet Westeneng, Hof van Delflaan 30, Delft, 015-122817; voor Enschede: Jan Scherpenzeel, Witbreuksweg 377-301. Enschede. 05420-93659; voor Groningen: Erwin Smelt. Duindoornstraat 89 k 721, Groningen, 050-773507; voor Leiden: Marjan van Kooten, Rotterdamseweg 127, Delft, 015-123013; voor Rotterdam: Jan Freeke, Nigteveohtsestraat 9, Den Haag, 070-334629; voor Utrecht: Koos van Ganswijk, Wevelaan 61, Han Vogel, Kanaalweg 27, beiden te Utrecht; voor Wageningen: Jacora de Wit, Beikenlaan 46, Bennekom. Voor overige plaatsen Leendert Terlouw, Waalstraat 83. Utrecht, 030-884599 (landelijk propagandacommissaris).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.