+ Meer informatie

GS Drenthe boos op minister

1 minuut leestijd

ASSEN — Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben dinsdag een boze brief gestuurd naar de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Het college is het niet eens met de criteria die de minister heeft vastgesteld voor aannemers die in aanmerking willen komen voor de bouw van een kantorencomplex van 40 miljoen gulden voor de topografische dienst in Emmen. De minister zei een regionaal bouwbedrijf niet in staat te achten een project van een dergelijke omvang binnen een kort tijdsbestek te realiseren.

GS vinden dat deze opvatting van de minister niet overeenkomt met de wens de werkgelegenheid in het noorden van het land te stimuleren. Het college vraagt de minister alsnog „rekening te houden met de inhoud van de nota regionaal sociaal-economisch beleid '81'85, waarin staat dat de bedrijven in het noorden een eerlijke kans dienen te krijgen", aldus de brief.

De topografische dienst zal in 1984 van Den Haag naar Emmen verhuizen. Er kimnen zo'n vierhonderd mensen werken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.