+ Meer informatie

Oecumenische hulpstichting heeft 1,2 miljoen nodig

1 minuut leestijd

UTRECHT — De Stichting Oecumenische hulp aan kerken en vluchtelingen (SOH) te Utrecht heeft in 1981 1,2 miljoen gulden nodig voor 75 hulpprojecten over de hele wereld. Daarnaast heeft SOH 405.000 gulden nodig voor 25 projecten van het zgn. „alternatieve adoptieplan", dat kinderen in de Derde wereld helpt.

SOH bekostigt de projecten, die merendeels projecten van de Wereldraad van kerken zijn, van giften van de bij de stichting aangesloten kerken en van particuliere donateurs. De hulp betreft voedselproductie, gezondheidszorg, vorming en evangelisatie. Met het „alternatieve adoptieplan" wil SOH o.a. melaatse jongeren en vluchtelingenkinderen helpen en kinderslavernij tegengaan.

De stichting oecumenische hulp aan kerken en vluchtelingen wordt gedragen door de Algemene Doopsgezinde Sociëteit, de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten, de Evangelische Broedergemeente, de Evangelisch-Lutherse Kerk, het Genootschap der Vrienden (Quakers), het Leger des Heils, de Nederlandse Hervormde Kerk, de Nederlandse Protestanten Bond, de Oud-Katholieke Kerk, de Remonstrantse Broederschap en de Unie van Baptistengemeenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.