+ Meer informatie

Prijzen afzet industrie bleven ongewijzigd

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het prijsindexcijfer van de totale afzet van de industrie was in juli ongewijzigd ten opzichte van juni: 90,6. Het indexcijfer van de door de industrie ingekochte goederen steeg met 0,5 procent. Dit heeft het ministerie van economische zaken gisteren meegedeeld.

De prijsstijging van eind juli van ruwe aardolie deed het gemiddelde prijsniveau van produkten uit de aardolie-industrie oplopen met 5,2 procent. Daarentegen daalde het gemiddeld prijsniveau van onder meer produkten uit de voedingsmiddelenindustrie met 0,4 procent en van de chemische industrie met 1,5 procent.

Ten opzichte van juli 1989 daalden de prijzen van de totale industriële afzet met gemiddeld 2,1 procent en de prijzen van de door de industrie ingekochte goederen met 6 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.