+ Meer informatie

Toenemende verspreiduig van cholera

1 minuut leestijd

TEL AVIV — De cholera epidemie in de Arabische wereld heeft nu ook de door Israël bezette westelijke oever van de Jordaan bereikt.

Het Israëlische ministerie van volksgezondheid heeft bekend gemaakt dat zaterdag de tweede cholera patiënt in dit gebied in het ziekenhuis is opgenomen. De vrouw zou volgens het bericht de ziekte vorige week in Jordanië hebben opgelopen.

In het Midden-Oosten schijnt Syrië het ergst getroffen te zijn. Naar in Damascus verluidde, waren 2.000 gevallen geregistreerd met 61 sterfgevallen in twee weken.

In de Jordaanse hoofdstad Amman zijn de afgelopen twee dagen 38 nieuwe gevallen vastgesteld. Ook in Libanon breidt de epidemie zich uit. Het ministerie van gezondheid in Teheran heeft zondag ontkend, dat zich ook in Iran gevallen van cholera hebben voorgedaan.

De cholera-epidemie heeft nu vermoedelijk een eerste slachtoffer in West-Duitsland gemaakt. Het ministerie van sociale zaken in Stuttgart deelde zondag mee dat in Reutlingen, Baden-Württemberg, cholera is geconstateerd bij een chauffeur, die in augustus in Irak is geweest en via Turkije naar huis is gereden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.