+ Meer informatie

Brand bij Esso Botlek-gebied

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Op de Essoraffinaderij in het Botlek-gebied bij Rotterdam is vanmorgen even na negen uur brand uitgebroken.

De brand is ontstaan bij een bodempomp voor stookolie. Esso heeft assistentie gevraagd van de Rotterdamse brandweer, die inmiddels is gearriveerd. De oorzaak van de brand, waarvoor middelgroot alarm werd gegeven, is nog niet bekend.

De brandweer had de brand na vijfendertig minuten onder controle. Volgens een Esso-woordvoerder is het vuur ontstaan door een lek in een stookolieconversie-unit. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. De milieudienst van Rijnmond verwacht vandaag wel klachten uit de omgeving van de raffinaderij over asfalt- en oliestank. Over de materiële schade op het Esso-terrein is nog niets bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.