+ Meer informatie

ADRES? - POSTBUSNUMMER

2 minuten leestijd

In het Jaarboek staat de adressenlijst van kerkenraden, diaconieën en predikanten - om me tot deze drie groepen te beperken.

Het is interessant te zien hoe velen van de genoemden een postbusnummer als adres hebben. Ik heb de indruk dat het aantal postbusnummers in het Jaarboek toeneemt.

ledere geadresseerde zal zijn eigen reden hebben om zijn post in een postbus te laten bezorgen. Dat men ‘s morgens vanaf acht uur (soms nog vroeger) al de post kan ophalen, is voor sommigen een reden om de post in de postbus te laten bezorgen. Anderen willen de kerkelijke post niet bij de privé-post bezorgd hebben. Zij vinden het te lastig of menen dat gezinsleden niet met post van de kerk te maken hebben. Er zouden meer redenen te noemen zijn.

In sommige situaties is de vraag urgent: Hoe vaak per week moet de postbus geleegd worden? Uit gesprekken met mensen buiten en binnen de kerk is mij gebleken, dat daarin nog wel enig verschil is. In ‘slappe’ tijden beperkt men zich tot één keer in de week. Als het seizoen het nodig maakt, gebeurt dat om de andere dag.

Zelden weet iemand of er post ligt te wachten. Hij kan het vermoeden. Hij kan ook denken: Er zal deze week weinig post zijn.

Toch kan men zich daarin vergissen. Ik zou recent uit het kerkelijke leven meer dan [één voorbeeld kunnen noemen, waaruit blijkt dat er ten onrechte een week gewacht werd met het lichten van de postbus. Voor een goede gang van zaken, dat is voor het goede onderlinge verkeer, is het noodzakelijk dat een postbus minimaal eens per twee dagen worden gelicht.

Eigenlijk moet een postbushouder, ook in kerkelijke zaken, dezelfde frequentie aanhouden als de post zelf. Elke dag even langskomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.