+ Meer informatie

Verontruste leerkrachten willen nieuwe basisschool

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Met de nieuwe basisschool in het nabije verschiet doet zich !: de kans voor het onderwijs anders in te richten, zodat het gezond en evenwich- ' tig wordt. Dat is het nu niet, want alle mogelijkheden van het kind krijgen niet de vereiste aandacht.

Aldus een werkgroep van verontruste leerkrachten, die daarom tot actie " is overgegaan. De groep verwacht dat •• eind augustus op alle basisscholen een voorbeeldweek wordt gehouden, aldus ' dinsdag een woordvoerder.

Volgens werkgroepvoorzitter H. E. D. Swaan-Barten uit Naarden gaat het ^ in evenwichtig en gezond onderwijs om; het ontwikkelen niet alleen van denk- > vaardigheden maar ook van muzische,; expressieve en motorische vaardighe- i den, dan wel om het geven van onder-' wijs en niet om franje. Dat het kan is al,' hier en daar bewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.