+ Meer informatie

Oppositie in Kenia boos op Britse minister

1 minuut leestijd

NAIROBI (DPA) - Keniaanse oppositiegroepen hebben bij de Britse regering geprotesteerd tegen uitlatingen van minister Lvnda Chalker van ontwikkelingssamenwerking over de handhaving van mensenrechten in Ke-

Een groep van vijf prominente Keniaanse regeringstegenstanders overhandigde de ambassade van GrootBrittannië een protestbrief.

Daarin keerde de groep zich tegen opmerkingen van de Britse minister, dat de situatie van de mensenrechten in Kenia veel beter is dan in de meeste Afrikaanse landen. Die uitlating was „betreurenswaardig", aldus de oppositieleden in de brief. De Kenianen wezen op een rapport van de Brits-Amerikaanse organisatie "Africa Watch", die voor Kenia zeer negatief uitviel en een groot aantal schendingen van mensenrechten noteerde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.