+ Meer informatie

Op geldmarkt debetstand verwacht

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — De geldmarkt is in de afgelopen week tegen de verwachtingen in verder verkrapt. Dit was voor het overgrote deel het gevolg van tegenvallende belastingbetalingen, die ongeveer ƒ500 min boven die van vorig jaar om deze tijd lagen.

Om die afdrachten te kunnen betalen moesten de banken voor ruim ƒ600 min aan nieuwe voorschotten . opnemen. Circa ƒ 170 min kon nog worden gefinancierd door terugkerend bankpapier.

Voor de komende week zien geldmarktkringen het somber in. Aan diverse uitkeringen kan in totaal ƒ 1,4 miljard in de markt komen, maar daartegenover staan bijzonder forse betalingen zoals aardgasroyalties (circa ƒ 1,5 miljard), olie-accijnzen en de storting op de staatslening van ƒ600 min. Hierdoor wordt een debetstand verwacht in de buurt van ƒ 6 miljard.

De stand van de schatkistbiljetten bleef op ƒ 15.986.400.000 staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.