+ Meer informatie

Sluiting BCCI met vier maanden uitgesteld

Oprichter bank komt niet naar rechter

1 minuut leestijd

LONDEN (RTR/UPI) - De procedure om in Groot-Brittannië tot sluiting van de in opspraak geraakte bank BCCI over te gaan is met vier maanden uitgesteld, tot 2 december. Hiertoe heeft het Britse Hooggerechtshof gisteren besloten nadat de'grootaandeelhouders in Abu Dhabi dit hadden verzocht.

De sjeik en de regering van Abu Dhabi willen in de tussentijd een herstructiu'eringsplan opstellen teneinde de bank van de ondergang te redden. Zij hebben daartoe gisteren aangekondigd om vrijwillig 50 miljoen pond (ƒ 165 miljoen) uit te betalen aan de 48.400 rekeninghouders in het Verenigd Koninkrijk, die ieder een bedrag van 5000 pond (ƒ 16.500) kunnen ontvangen.

Het bedrag is volgens de advocaat van de grootaandeelhouders inmiddels al overgemaakt naar de Londense vestiging van de nationale bank van Abu Dhabi. Eerder had de sjeik van Abu Dhabi, Zaid bin Sultan al Nahayan, zijn regering laten weten „geen enkele dirham meer te stoppen in de bank", omdat dit een verloren zaak zou zijn.

De Bank of England, de Britse centrale bank, had eerder wegens enorme fraude de sluiting van de BCCI bevolen, maar het Hooggerechtshof besloot op 22 juni dat de procedure om tot sluiting over te gaan in eerste instantie met acht dagen moest worden uitgesteld tot 30 juli. De centrale bank liet gisteren weten tegen het verlenen van verder uitstel te zijn, maar het uitstel werd krachtig ondersteund door de aangestelde bewindvoerder Touch Roche.

Rechter Browne-Wilkinson zei enigszins verbaasd te zijn over de positie van de centrale bank, nu de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.