+ Meer informatie

Medezeggenschap

2 minuten leestijd

D'66 maakt zich wel sterk voor de vrije ondernemingsgewijze produktie, maar dan met directe zeggenschap van de werknemers.

Het is toch onbegrijpelijk, zo zegt Terlouw, dat iemand die geld in een onderneming stopt alles te zeggen heeft en degene die de niet minder belangrijke factor arbeid aandraagt, niet meetelt.

In de verkiezingsstrijd zijn al heel wat hatelijke woorden gezegd over de manier waarop de democraten zich hebben verkocht aan de socialisten. Wat is nu eigenlijk het verschil met de Partij van de Arbeid, de groepering aan wie Terlouw graag zijn kiezers had gegund als D'66 zou zijn opgeheven?.

Ja, „het gaat ook om de laatste. De Partij van de Arbeid is te collectivistisch terwijl D'66 zich meer op de individuen richt", gelooft Terlouw. „De honderdste mag niet tussen wal en schip vallen. De mens is een uniek wezen en juist daarom zit die collectiviteit ons zo dwars". Behalve op een flinke verkiezingswinst hoopt D'66, eens de trots van mr. Van Mierlo, ook weer te gaan regeren samen met de PvdA en de christen-democraten. Daarom zullen zij ook alles offeren om het de Partij van de Arbeid mogelijk te maken verder te regeren, met uiteraard Den Uy 1 weer als minister-president. In zijn „kronkels" om zich uit de verwenste uitgangspunten van haar resolutie te draaien, heeft PvdA-lijsttrekker Den Uyl de laatste weken gezegd dat de progressieve partijen, inclusief D'66 groter moeten worden dan het CDA willen zij weer regeringsverantwoordelijkheid gaan dragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.