+ Meer informatie

Rode Kruis steunt Bangla Desj

2 minuten leestijd

Het Nederlandse Rode Kruis heeft donderdag voor de tweede maal een bedrag van ƒ 50.000 ter beschikking gesteld van het repatriëringsprogramma dat in Bangla Desj wordt uitgevoerd en nog wel twee maanden in beslag zal nemen.

Het betreft hier hulpverlening aan Bengalezen, die uit Pakistan naar Bangla Desj terugkeren, en aan Bihari's die uit Bangla Desj naar Pakistan vertrekken. Bovendien heeft het Nederlandse Rode Kruis positief gereageerd op het verzoek van de Liga van Rode Kruisverenigingen om de arts J. A. van den Engh anderhalve maand langer — tot medio maart — als medisch adviseur in Bangla Desj te laten blijven.

In Bangla Desj heeft het Nederlandse Rode Kruis daarin een groot aandeel. De geldelijke bijdrage zal o.m. worden gebruikt voor de aankoop in India van lichte kleding voor terugkerende kinderen.
Zoals bekend heeft twee jaar geleden ook een chirurgisch team van het Nederlandse Rode Kruis in Bangla Desj gewerkt en werd het afgelopen jaar opnieuw voedselhulp en ruime financiële steun voor een weeshuis in Dacca ter beschikking gesteld.

Naar eerst donderdag bekend is geworden is er vorige week woensdag in de „Bunker" van de Scheveningse strafgevangenis, het zwaar beveiligde complex voor langgestraften die in andere strafinrichtingen niet te handhaven zijn, een opstandje geweest. Volgens de justitie is de rust er inmiddels teruggekeerd.

Vijf gedetineerden in het officieel „De Oosthoek" geheten complex vernielden de inventaris en trokken onder meer de sanitaire voorzieningen, zoals wasbakken en kranen van de muren.
De vijf zware jongens werden na overmeesterd te zijn voor een paar dagen in strafcellen geplaatst. Met hun uitbarsting wilden zij hun ontevredenheid uiten over hun geïsoleerde behandeling en de afwijzing van hun verzoek om in de recreatieruimte tussen de andere gevangenen te mogen vertoeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.